Chakrabalansering och avläsning

Chakrabalansering innebär en balansering av kroppens sju stora chakran, energicentrum. Alla obalanser, både fysiska och psykiska, visar sig i vårt energisystem genom att blockera energin. Balans i chakrasystemet ger hälsa och livskraft. Genom en chakraavläsning kan man få information om vad klienten behöver för att må bättre och kunna hjälpa sig själv att bli av med och hålla blockeringar borta.

Våra kroppar består av energi. Energin fördelas i våran kropp med hjälp av flera olika chakran, energicentrum. Ordet chakra betyder ”hjul” på sanskrit och det symboliserar ett snurrande hjul av ljus och energi. Som en osynlig livskraft som rör sig i kroppen. Vissa av oss känner av denna energin väldigt tydligt samt när det blir blockeringar i den, medans andra kan ha svårare att känna av den. Alla kan utveckla sin förmåga att känna in energin i sin kropp genom att lära sig att lyssna till kroppens signaler.

Det finns sju större chakran i kroppen och vart och ett av dem representerar olika delar av våran kropp och själ, våra sinnen och vår andlighet. När energin flödar fritt i dessa chakran så är vi balanserade och upplever fysisk och psykisk hälsa. Ibland kan det dock uppstå blockeringar i ett eller flera chakran och när energin inte kan flöda fritt så blir det obalans i kroppen och sjukdom kan uppstå både fysiskt och psykiskt. Ibland kan det vara lätt att förstå varför vissa blockeringar uppstår. Har man till exempel blivit lämnad av någon man älskar kan det bli blockeringar i hjärtchakrat och detta kan medföra att man sedan kan få svårt att släppa in någon annan i sitt hjärta av rädslan att bli sårad. Ibland kan det vara svårare att hitta dessa blockeringar och veta hur de uppkommit då de ibland kan finnas med sedan länge, till och med sedan barndomen. Man kanske har varit med om något tragiskt eller fått lära sig att saker och ting ska vara på ett visst sätt annars är det fel. Av rädsla för att inte bli omtyckt kanske man stänger av vissa känslor och blockeringar uppstår.

Genom att balansera energin i chakrana så hjälper man kroppen att läka sig själv

Så här går en chakrabalansering till hos mig.

Du får välja om du vill sitta på en stol eller om du vill ligga ner på massagebänken under behandlingen. Du kan såklart slappna av mer om du ligger ner. Det enda du behöver göra under behandlingen är att ligga/sitta still och bara slappna av. Jag börjar sedan med att känna in energin i din kropp och i de sju största av kroppens chakran. På vissa ställen kan det finnas blockeringar eller för mycket eller för lite energi och då försöker jag balansera energin på dessa ställen samt känna in vad dessa obalanser beror på och vad du själv kan göra för att bli mer balanserad. Ibland kan det räcka att förstå varför en blockering uppkommit och acceptera det, för att blockeringen ska släppa.

Hur kan en behandling upplevas och hur känns det efteråt?

En chakrabalansering känns för det mesta bara avslappnande och rogivande. Man kan uppleva värme, kyla eller pirr/rysningar i kroppen. Man kan få känslan av att ”det händer något” i kroppen, att energin sätts igång och börjar flöda fritt. Just innan vissa blockeringar släpper kan man känna ett litet tryck över just det chakrat eller det område på kroppen där blockeringen sitter. Det kan även hända att man kan känna sig lite yr eller illamående men det är i så fall väldigt kortvarigt och efteråt känner man sig mycket lättare både i kroppen och själen. Olika känslor kan dyka upp och det är vanligt att man kan bli både glad och ledsen. Låt det som händer ske, och försök inte hålla tillbaka känslorna. Det är en del av din utveckling för att bli av med vissa blockeringar. Efter behandlingen känner man sig oftast väldigt lugn och avslappnad. Vissa beskriver det som att de känner sig jättelätta i kroppen och att det till och med känns lättare att andas. Ibland kan man bli väldigt pigg och full av energi och ibland lugn och avslappnad, det beror på vad energin har arbetat med och vilka blockeringar som har släppt.

Efter behandlingen är det bra att dricka mycket vatten och man kan även få besöka toaletten ofta då kroppen rensar ut en massa ”skräp”. Energin fortsätter ju att arbeta i kroppen ett tag efter avslutad behandling, och om man haft blockeringar som funnits i kroppen länge så det är bra att veta att man det närmsta dygnet efter behandlingen kan vara lite fram och tillbaka i humör och känslor på grund av att kroppen rensar ut gamla blockeringar. Du kommer sedan att känna dig mycket lättare inombords.

En del känner inget speciellt under eller efter behandlingen medans en del kan känna väldigt mycket och det kan även upplevas olika från gång till gång.