Klassisk Svensk Massage

Klassisk Svensk Massage är en djupgående massage som både behandlar och förebygger. Massagen mjukar upp muskler som har blivit spända pga tex arbetsskador, stress eller idrott. Massagen verkar även förebyggande så att musklerna håller sig mjuka och spänstiga  och inte blir spända lika lätt. Du blir lugn och avslappnad av massage.

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Detta minskar spänningar och värk i muskler och leder samt även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröring sätter igång kroppens lugn och ro-hormoner.  Ofta kombineras den klassiska massagen med specifik behandling av triggerpunkter, töjning av specifika muskler och tränings- eller stretchövningar som du som kund kan göra själv hemma.

Så fungerar en massagebehandling hos mig.

När du kommer till mig på en behandling går vi först igenom vad du vill ha hjälp med. Om du har ont i vissa muskler eller om du bara känner dig lite allmänt trött och stel i musklerna. Kanske har du inget specifikt problem utan vill ha en avslappnande stund och mjuka upp musklerna i förebyggande syfte. Ibland gör jag vissa tester för att se vilka muskler som är inblandade eller vart problemet sitter.

Sedan får du lägga dig på massagebänken och jag börjar behandlingen som skräddarsys efter dina behov och önskemål. Jag börjar alltid med att mjuka upp musklerna med lagom hårt tryck, sedan masserar jag mer behandlande och djupgående där jag känner att det behövs. Jag försöker att vara lyhörd för hur just du vill ha din behandling för att du ska känna dig så bekväm och trygg som möjligt.

Alla människor är olika känsliga när det gäller beröring. En del tål hårdare tryck än andra och det kan också variera mellan olika muskelgrupper på våran kropp, samt från ett behandlingstillfälle till ett annat tex beroende på hur stressade eller trötta vi är just den dagen. Därför tycker jag det är viktigt att vi har en god kommunikation under behandlingen för att du ska få det så bra som möjligt.

Vid behov använder jag mig av terapeutisk töjning av specifika muskler/muskelgrupper. Det innebär att jag hjälper dig att stretcha ut vissa muskler. Du kan även få tips på olika tränings- och stretchövningar som du själv kan göra hemma.

Jag är, Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör. Vilket innebär att jag blivit godkänd vid teoretiska och praktiska certifieringsprov. Jag följer branschens etiska regler och innehar patient- och ansvarsförsäkring. Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Självklart har jag tystnadsplikt. Jag vill att du som kund ska känna dig trygg hos mig.