Stenar och smycken.

Stenar och kristaller har sedan länge använts för sina helande, läkande och magiska egenskaper. Bland annat indianer, munkar och inkafolket har i årtusenden använts sig av olika stenar till amuletter, talismaner och olika smycken för att de med hjälp av sina egenskaper ska bringa tur eller läkande. 

Det kanske kan låta lite konstigt att stenar och kristaller ska kunna påverka oss på olika sätt men jag ska förklara lite kortfattat hur det fungerar…

All materia och allt levande består av energi. Energin består av vibrationer som vibrerar i olika hastighet och på olika frekvenser beroende på vart energin kommer ifrån. En kristall är en sten bestående av en mineral som har en kristallin molekylstruktur. En Kvarts innehåller tex kiseldioxid. I vår kropp finns stora mängder kiseldioxid i form av flytande kristaller, främst i hjärnan men även i blodplasman och i nervsystemet. Detta kan vara en orsak till att vi reagerar så lätt på kristaller.

Vibrationen i en sten förändras inte, utan när vi håller den i vår hand eller har den nära oss så förändras istället vibrationerna i våran energi på olika ställen i kroppen, beroende på vad det är för sten/kristall, och blir mer och mer i samklang med stenens.  På så vis kan de hjälpa oss att lösa blockeringar i vår egen energi samt göra oss mer balanserade.

Alla stenar har olika egenskaper och här nedan kan du läsa lite om de halvädelstenar som jag har hemma just nu, som tumlade stenar eller som pärlor i olika smycken.

Jag tillverkar egna smycken med pärlor av halvädelstenar. Armband, halsband samt örhängen. Alla smycken är nickelfria. Här kan du titta på en del av de smycken som finns till försäljning: Galleri

Akvamarin är en sten för frid och glädje, särskilt i relationer. Stärker kärleken och passionen till din partner. Öppnar upp förmågan till medialitet. Akvamarin löser upp ångest, lugnar och balanserar både mentalt och fysiskt. Skyddar vid resor, speciellt över vatten. Hjälper mot nervskador, körtelproblem, tandvärk samt problem med käke, hals och mage. Ger renhet i vår kommunikation både med andra och sig själv. Den balanserar halschakrat.

Ametist är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den är känd för att vara djupt lugnande för tankar och känslor. Den kan balansera obalanser i kroppen och tar bort negativ energi. Ametisten är en naturlig stress-borttagare och hjälper till att höja vår inre styrka och vår egen motståndskraft mot negativ stress. Sägs fungera mot huvudvärk och sömnproblem. Stenen tillför fridfull energi vid meditationer och den underlättar utveckling av din egen intuition och andliga förmågor.

Amazonit är en sten för frihet och lycka. Kallas även hoppets sten. Den är full av positiv energi och den kan hjälpa till att stänga ute elektromagnetisk strålning från tex dator, mobil, micro mm. Amazonit lugnar alla chakran och hjälper till att linda känslomässiga trauman samt ilska. Balanserar din maskulina och feminina sida. Amazonit ökar din medvetenhet om dina känslor, tankar och handlingar mot andra människor. Ökar kommunikationen från hjärtat. Balanserar främst hals- och hjärtchackrat.

Aventurin är vanligtvis grön men finns även i andra färger. Den har en stark healande effekt och hjälper till att lösa upp blockeringar. Den är även känd för att vara en riktig lyckosten som ofta drar till sig pengar och den hjälper dig i din karriär och att utvecklas i ditt arbetsliv. Absorberar elektromagnetism. Chakra: Hjärtchakrat. Olika chakran för andra färger.

Agater finns i flera olika färger och är oftast strimmiga/randiga. Agater stärker din självkänsla och tar bort skuldkänslor. De skapar glädje och inspiration och hjälper dig att se möjligheter i olika situationer. Ökar mod och handlingskraft. Hjälper till att lösa problem och förverkliga dina drömmar. Agater är även lugnande och rogivande. Olika färger är bra för olika chakran. Månad: Maj.

Bergskristall är den mest kraftfulla och mångfaldiga healingstenen bland alla kristaller. Den förstärker kraftens energi och intention. Den renar, aktiverar och balanserar alla chakran samt stärker auran. Bergskristall kan programmeras att rikta in sin energi på olika punkter för att ta bort smärtor. Beskyddar oss mot all negativitet. Den ökar energin kring bäraren, hjälper till att komma i kontakt med vårt högre jag och förstärker din andliga kraft.

Citrin är bra för självkänslan och självförtroende. Stärker den egna viljan och stärker hopp, drömmar och mål. Bra mot glömska, vissa allergier och hudproblem. En sten för nytänkande/nystart. En karriärs-sten, hjälper till att dra in pengar. Tar bort negativ energi. Bra för den fysiska hälsan. Stärker relationer. Stärker spirituell utveckling. Chakra: Solarplexus. Men är till stor hjälp vid balansering även av övriga chakran.

Granater finns i flera färger men den vanligaste är mörkröd. Granater för in hopp, glädje, mod och styrka i ditt liv och motverkar depressioner. Stimulerar din livskraft och sexualitet. Renar dina chakran och tar bort negativ energi. Granater står för lust och passion och för att väcka passionen i ett slumrat förhållande. Sägs öka kroppslig styrka, uthållighet och energi. Stärker auran. Chakra: Olika beroende på färg. Röd Granat – Rotchakrat/Baschakra. Månad: Januari.

Hematit är mycket beskyddande och grundande. Bra att använda vid balansering av rotchakrat. Bär gärna Hematit när du behöver balans och jämnvikt eller när du har svårigheter med att fokusera på olika energier. Hematit sägs kunna stoppa blödningar och läka sår och den är till stor hjälp vid muskelvärk, mensvärk och om man har rikliga blödningar vid menstruation. Lindrar klimakteriebesvär. Stenen hjälper även till att ta bort negativa energier och lugnar vid stressade situationer. Bra vid sömnproblem.

Howlite har en väldigt lugnande kraft och motverkar stress. Bra vid insomningsbesvär när hjärnan går på högvarv. Balanserar kalciumnivån. Stärker tänder och skelett. Lindar ilska, både din egen samt hindrar andras ilska att smitta av sig på dig. Bär en howlite sten om du vill ha mer tålamod. Stärker koncentrationen. Den främjar andlig utveckling. Placera den på Tredje ögat för att få kontakt med gamla minnen och tidigare liv. Bra sten vid ”husrensning”. Chakra: Hals-, Pann- och Kronchakrat.

Jade är en sten som skänker harmoni. Den stärker gemenskapen och relationer i familjen och arbetsgrupper. Stärkande och tröstande för den som har förlorat någon. Ökar emotionell stabilitet. Stenen hjälper även till att stärka kontakten med sig själv och fördjupa sin självkännedom. Lägg den under kudden om du har problem med jobbiga drömmar. Alla Jade-stenar för med sig välstånd och överflöd. Chakra: Hjärtchakrat (grön jade). Månad: Augusti.

Jaspis balanserar sinnet och ger dig stillhet, trygghet och en balans i vardagen. Det är en sten som grundar och gör dig mer medveten om vad som gäller i ditt liv just nu. Balanserar rotchakrat och gör dig mer jordad. Jaspis finns i olika varianter och färgkombinationer och den gula ger en extra kick till immunförsvaret, den röda stärker tarmarna och ökar motivationen och den gröna stärker hjärtat och ger harmoni och fokusering. Alla jaspisstenar är vårdande stenar.

Karneol är en sten för kreativitet, mod och styrka. Stärker familjesammanhållningen. Bra vid menssmärtor, fertilitetsproblem och sexuell obalans. Skänker livskraft och stabilitet. Skyddar mot oro och mag- och tarmproblem. Hjälpande vid beroendeavvänjningar. Balanserar sakralchakrat (navelchakrat).

Lapis Lazuli hjälper till att öppna upp ditt pannchakra (tredje ögat). Hjälper dig att tryggt utforska den andliga världen i lugn och ro samt ger dig beskydd under hela processen. Mycket bra sten att använda vid meditationer. Ger dig kraft och energi. Balanserar den mentala/psykiska hälsan. Sägs hjälpa mot överaktivitet, adhd, add och aspergers. Används mot smärta, främst migrän. Bra mot öra, näsa och halsproblem. Chakra: Pannchakrat och Halschakrat. Månad: September.

Labradorit är en sten för transformation och förändring. Den sägs höja intuitionen och förbättra andliga möjligheter. Labradorit hjälper till att skydda oss mot negativa energier. Minskar stress och oro. Ökar förmågan att tyda drömmar. Den balanserar, stärker och beskyddar auran. Förbättrar kommunikationen med vårt högra jag. Främjar vår psykiska utveckling. 

Lavasten är den svarta porösa sten som blir till när lava har stelnat. Stenen har mycket positiv och varm energi. Den är väldigt jordande och lugnande men har samtidigt en intensiv energi som likt elden kan flamma upp och ge oss en extra energiboost när vi behöver det. Element: Eld. Lavasten stärker auran och hjälper oss att se ljusare och hoppfullare på tillvaron. Speciellt bra om man vill bli av med depressiva beteenden och negativa tankar.

Malakit är en kraftfull sten med kraftfulla energier. Väldigt bra healing-sten, speciellt för känslomässiga blockeringar. Beskyddande. Bra mot tex flygrädsla, jetlag och åksjuka. Balanserande. Läkande och smärtlindrande. Neutraliserar negativ energi samt skyddar mot strålning och elektromagnetism. Lindrar menssmärtor och sägs underlätta vid barnafödande. Hjälper oss att släppa taget om det som har varit. Främjar god lycka och välgång. Chakra: Hjärtchakra. Men kan även användas till att balansera övriga chakran.

Mookait ( Australiensisk Jaspis) är en sten som ökar vår styrka och vitalitet. Den är en kraftfull healingsten. Sägs ha en föryngrande effekt för både kropp och sinne. Har använts av shamaner sedan långt tillbaka i tiden. Element: jord. Hjälper oss att vara balanserade samt öka vår koncentration och hjälper oss att vara fokuserade på en sak i taget/ett speciellt mål. Sägs stärka immunförsvaret och blodsystemet. Balanserar rot-, navel- och solar-plexuschakrat samt ökar flödet mellan dessa chakran.

Månsten är en väldigt kärleksfull sten som ökar passionen. Bringar god lycka, trygghet och harmoni. Ökar intuitionen och är bra vid healing. Stenen är speciellt bra för yngre kvinnor och tonåringar. Även bra för män som behöver öppna sin emotionella sida. En sten för inre styrka och för att öka sin självkännedom och självkänsla. Tillit till sig själv. Chakra: Sacralchakrat samt Solarplexus. Månad: Juni.

Opal (rosa) skänker glädje och lättar hjärtat. Lugnande vid sorg. Hjälper dig att släppa gamla vanor som du inte mår bra av och se nya möjligheter i livet och din egen utveckling. Hjälper dig att komma i kontakt med ditt emotionella, spirituella och intellektuella jag. Rosa Opal är lugnande och balanserande för hela kroppen och den är extra bra vid arbete med hjärtchakrat. Hjälper dig att finna kärleken till dig själv(självacceptans) och andra.

Rosenkvarts är en sten full med positiv kärleksfull och moderlig energi som hjälper oss att öppna upp oss för villkorslös kärlek. En av de viktigaste stenarna för arbete med hjärtchakrat. Rosenkvarts har en hög energi men samtidigt en lugn och rogivande vibration. Skapar empati, försoning och förlåtelse, och den är lugnande för hjärtat, rensar ut ilska, avundsjuka och agg mot andra. Rosenkvarts är en väldigt romantisk sten och kan hjälpa till att dra till sig kärlek eller förstärka kärleken till din partner.

Rökkvarts hjälper dig att lösa upp negativa energifält, både inom dig själv och runt omkring dig, tex hemmet. Lägg vid dörröppningen som skydd mot negativa energier. Hjälper till att ändra tankemönstret vad gällande ilska, hat, hämnd och dömande värderingar. Den jordar, renar och beskyddar. Skyddar mot otur. Bra mot smärta och spänningar i muskler. Lindrar depressioner och hjälper till vid rökavvänjning. Chakra: Baschakrat.

Sodalit är en sten för självutveckling, självförtroende, självacceptans och självförtroende. Den uppmuntrar dig till att utveckla din intuition, att lite på dig själv och att stå upp för det du tror på. Sodaliten skapar känslomässig balans och hjälper dig att släppa taget om gamla känslor som ligger kvar och blockerar dig i din egen utveckling. Stenen stimulerar tallkottkörteln och pannchakrat( det tredje ögat). En sten för uppvaknande.

Solsten är en ljus- och glädjebringande sten. Den skänker livsglädje, gott humör och höjer intuitionen. Den släpper in ljus och energi i samtliga chakran men är extra bra för Solarplexus samt Kronchakrat. Hjälper oss att öka vårt självvärde och självförtroende. Emotionellt verkar Solstenen antidepressivt och avläsnar tungsinthet. Den kan lyfta bort tunga och undantryckta känslor och få oss att se ljusare på tillvaron. Fysiskt så stimulerar den kroppen att läka sig själv. Hjälper till att reglera det autonoma nervsystemet och harmoniserar samtliga organ. Sägs även vara bra vid reumatism och diffus värk och smärta.

Tigeröga ger balans och harmoni till ditt liv. Jordande. Den ger dig mod, styrka och ökar ditt självförtroende. Hjälper dig att ta tag i saker och förverkliga dina mål. Bra läkeegenskaper och healingkraft. Förstärker egenskaperna hos andra stenar. Bra mot koncentrationssvårigheter. Balanserar energin i hjärnan och sägs vara till stor hjälp vid olika psykiska/mentala besvär. Bra för personlig och andlig utveckling. Bär även Tigeröga om du vill dra till dig extra pengar. Chakra: Solarplexus, men balanserar och renar även övriga chakran.

Turkos är en sten som ger andlig läkning och skänker frid i sinnet. Den har sedan länge använts av indianer och shamaner för sin skyddande och andliga kvalitet. Skydds- och lyckosten. Sägs öka modet. Turkos är en allmänt helande/läkande sten som stärker ögonen, tar ner feber, hindrar eller lindrar migrän och annan huvudvärk. Hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet. Den kan också fungera som en guide genom det omedvetna. Balanserar hals- och pannchakrat.

Unakit är en grönrosa sten som består av två mineraler, den gröna epidoten och den rosa fältspaten. Den sägs hjälpa oss att leva i nuet och släppa de förgågna känslorna som man vill bli av med. Bra för cellförnyelse och fortplantningssystemet, för hälsosamma graviditeter. Unakit är en sten för visioner och den kan hjälpa till att öppna upp Tredje ögat, Pannchakrat, för att lättare kunna ta emot andliga insikter från de högre frekvenserna.

Sandelträ har en djup träaktig, fruktig och orientalisk doft. Den används ofta i parfymer. Det är en utmärkt doft för att förstärka effekten vid djupandning, meditation, yoga och avslappning. Sandelträ används bland annat som pärlor, träskulpturer, rökelser och olja. Sandelträ har många läkande egenskaper och den främsta är dess lugnande verkan. Det är även bra för underlivs- och urinvägsproblem. Det ska ha en bra inverkan på huden, speciellt torr hud, akne, eksem och klåda. Sandelträ har en antiinflammatorisk verkan och stärker immunförsvaret. Bra mot: vanlig förkylning, lever- och gallbesvär, matsmältningsproblem, oro och ångest samt mycket mer.

Är du intresserad av att köpa stenar eller smycken så kontakta mig på tel: 070-6280270 eller mail: jeaakesson@gmail.com.

Besök även min sida på Facebook för att se bilder med smycken som finns till försäljning.